BEN & CHARLIE

Probleem:
Onze honden Ben en Charlie vertoonden probleemgedrag buiten aan de riem. Charlie was door een aanval door een grote hond angstig geworden voor grote honden en blafte daarom tegen iedere grote hond. Aangezien wij eerst alleen hem hadden, hebben wij het probleem eigenlijk onvoldoende (niet) aangepakt en grote honden zoveel mogelijk vermeden.
Door de komst van Ben werd het probleem echter groter, omdat Ben Charlie als de baas zag en “gezellig” met hem mee ging blaffen. Daarnaast was Ben geobsedeerd door katten en keek onder iedere auto of hij een kat kon vinden.
 
Na de hulp van DogDoc:

Marit heeft ons uitgelegd waar het probleem vandaan kwam en wat we moesten doen. We moesten de honden duidelijk maken wie de baas was (de honden bij de deur laten wachten voor het uitlaten, als baas als eerste door een deur gaan, de bank claimen etc.) en daarnaast vooral zelf erg rustig blijven als ze gingen blaffen tegen andere honden. Verder had ze al bij haar eerste bezoek laten zien hoe we Ben van zijn obsessie voor katten konden krijgen en dat was daarna ook gelijk geen probleem meer. Het vriendelijk omgaan met honden aan de riem, gaat al een stuk beter. Zoals met zoveel dingen is er geen “Quick Fix” en moeten we eraan blijven werken, maar we hebben er vertrouwen in dat onze honden zich steeds beter aan de riem gaan gedragen.
 
We zijn echt enorm blij met hulp van Marit en zonder haar hadden we dit nooit voor elkaar gekregen. Als we nog eens ergens tegenaan lopen, dan weten we haar te vinden.
 
Groeten,
 
Familie Van Lent, Haarlem

Terug naar ovezicht