Maggie

28 mei 2012 werd ik de trotse  eigenares van Maggie (zie foto), een 5-jarig hondje dat ik via de Nederlandse organisatie ‘Dutchy adoptions’ uit een asiel in Polen heb geadopteerd.

Het zou gaan om een lief, aanhankelijk, rustig en gehoorzaam hondje. En dat was ook zo maar na 6-12 weken begon Maggie steeds meer gefixeerd te raken op mijn cavia die eraan gewend was om vrij rond te kunnen lopen.

Dit leidde ertoe dat ik bijna geen contact meer met haar kon krijgen als we binnen waren en dat als ik Maggie van een bepaalde plaats wilde weghalen (omdat ze daarmee de doorgang van de route van mijn cavia blokkeerde) zij begon te grommen en later zelfs begon te bijten. Als we buiten waren leek er niets aan de hand te zijn.

Ik voelde me erg ongelukkig met deze situatie en ik had het gevoel ‘mijn hondje te kwijt te raken’. Ik heb toen besloten om de hulp van hondengedragsdeskundige Marit Hendriksen in te schakelen, die ik al eerder was tegengekomen tijdens het uitlaten van Maggie.

Marit is op huisbezoek geweest en heeft me de veel tips gegeven:

Ik heb flink met Maggie geoefend en het resultaat is er dan ook naar. De fixatie op mijn cavia was al vrij snel verminderd en Maggie ging uiteindelijk ook heel lief en voorzichtig met haar om tot aan haar overlijden. Ik heb mijn hondje weer terug gekregen. Ze luistert erg goed naar me zowel binnen als buiten, ze is erg op mij gericht en ze is erg aanhankelijk geworden. Bovendien is Maggie nu echt mijn maatje geworden.

Ik heb de werkwijze en de begeleiding van Marit als heel prettig en professioneel ervaren. Ze heeft de situatie goed geanalyseerd en me duidelijk uitgelegd hoe ik de situatie zou kunnen doorbreken. Ze heeft mijn vragen beantwoord en deze veelal verduidelijkt aan de hand van praktijkvoorbeelden. Ze heeft me laten zien hoe Maggie kort aan de riem te houden zodat ze haar plaats zou weten. Er zijn in overleg werkdoelen opgesteld waar gericht aan gewerkt kon worden. Deze zijn ook geëvalueerd en waar nodig bijgesteld.

Kortom, ik ben zeer tevreden over Marit en ik kan een ieder die problemen ervaart met zijn of haar hond aanraden om de hulp van Marit Hendriksen in te schakelen.

Jacqueline Heinink

Terug naar ovezicht