PUP TOT PUBER

fam Sissing/van Holstein

Onze 15 weken oude pup Misha woont inmiddels 2 maanden bij ons.

Een lief, grappig en prachtig beest én iets groter (en eigenwijzer) dan we bedacht hadden…

Voor ons gezin is het de eerste hond en vanaf dag 1 worden we begeleid door Marit.

Het meest opvallende is de manier waarop we zijn gaan kijken naar onze pup.
Marit heeft ons geleerd de hondenlogica te volgen

en laten zien hoeveel invloed je houding / stemming kunnen hebben op de correcties die je geeft.
Door zo vroeg te beginnen met “opvoeden”
groeit Misha mee in het gezin en leert ze de regels als vanzelfsprekend.

Het is dus mogelijk om, zelfs als leek, een pup zo op te voeden dat het je liefste maatje wordt.

Leergierige Misha kan al zitten op commando, liggen, wachten op de stoep bij het oversteken en niet trekken aan de riem.

Boven verwachting, voor een pup van 3 maanden!

Er is nog veel te doen

en we hebben er zin in.
Dank je wel Marit!

Corina (Haarlem)


Elena 13 jaar

Mijn familie was er al héél lang van overtuigd dat we nooit een hond zouden nemen, en hoe vaak ik dat ook vroeg, het veranderde niet.

Zo’n 1 jaar geleden alweer kwam ik in contact met Flux, de witte herder van onze buren. Er was gelijk een klik, en de eigenaren van haar konden het heel goed vinden met ons.

Ik ging heel vaak met Flux lopen, alleen viel zij nog wel eens uit naar kleinere honden. Dit werd steeds erger, en ze begon ook uit te vallen naar grotere honden. Het was altijd alleen maar blaffen en grommen, maar de eigenaren en ik schrokken er altijd heel erg van. Toen kwam de eigenares van Flux-Yvette- op het idee om mij eens mee te laten lopen met een hondentrainer. Dat leek mij een geweldig idee. Toen kwam ik in contact met Marit, de door ons genoemde ‘hondenfluisteraar’.

De eerste keer stak ik er al heel veel van op, alles wat ik dacht te weten was anders of klopte niet. Er was zó veel te leren en dingen waar je je aan moet houden dat ik nogal schrok en bang was dat ik het nooit zou leren. Marit was/is een geweldige lerares, die dingen duidelijk uitlegt, en ze maakt het ook mogelijk om het te leren. Het lijkt moeilijker dan het is. Ze weet heel goed wat ze aan het doen is, en weet voor zo’n beetje ieder probleem wel een oplossing.  Maar ook was/is ze niet zoals de docenten op school. Ze blijft wel gewoon een ‘mens’, die heel hartelijk is en die graag eens wat thee met je drinkt.

De lessen gingen heel goed en Flux begon heel goed naar me te luisteren. Ik was helemaal blij en oefende veel met haar, en toen kreeg ik te horen dat ik een hond mocht. Ik was natuurlijk door het dollen heen en een paar maanden later hadden we onze geweldige pup Misha. Echter hadden wij de meest brutale pup ooit gekozen. Dus was het gelijk al heel lastig voor ons. En daar was Marit! Ze kwam gelijk aan met allerlei tips en zorgt er voor dat in plaats van een probleemhond, Misha een top hond wordt.

Ze helpt ons heel goed met oplossingen bedenken, en geeft heel veel tactieken van over hoe je dingen kan leren. Wat ik zelf het allerleukste aan haar vindt, is nog wel hoe ze met Misha en de andere honden omgaat. Ze lijkt soms wel een moeder, ze is totaal niet formeel en ziet de honden gewoon als dieren, en niet als ‘machines’ die gebruikt moeten worden om dingen te doen. Toch is ze wel op haar eigen manier streng, en weet heel goed waar de grenzen zijn. Ook laat ze je zelf denken over wat leuke oplossingen en geeft ze je leuke tips om jezelf of de hond te vermaken. Zo ga ik met mijn moeder over een tijdje met haar en de buurvrouw ‘knutselen’: dingen maken van huis,  tuin en keuken spullen die honden kunnen vermaken , ook heb ik een film mee gekregen en een aantal handige boeken.

We zijn Marit heel dankbaar voor alles wat ze voor ons doet!

Elena

Terug naar overzicht