Sjaak

Eindelijk was het zover!

Nadat ik mijn vriend ervan overtuigd had dat honden werkelijk echt supertoffe en gezellige dieren zijn, besloten we opzoek te gaan een pup die goed zou passen bij onze leefstijl.

Na meerdere honden te hebben bezocht, kwamen we terecht bij Sjaak van toen 5 maanden oud. Sjaak woonde bij een seniorenstel die zich vergist hadden in het te hoge energieniveau. Sjaak was té eigenwijs en er was hem, aldus de eigenaren werkelijk helemaal niets aan te leren. Hierdoor bracht Sjaak veel tijd bij hen door in een bench wat voor zowel de hond als voor het echtpaar op een gegeven moment geen manier van leven meer was. Desondanks, waren we vrijwel gelijk verliefd op het vrolijke, lieve en iets té drukke hondje die inmiddels al 30 minuten bezig was met ons te liefdevol te begroeten.

Omdat ik van jongs af aan altijd ben opgegroeid met honden en wij het beide wel aandurfden met Sjaak, besloten we hem mee naar huis te nemen. Eenmaal thuis bleek inderdaad dat Sjaak op zijn jonge leeftijd weinig regels had meegekregen en hem nog veel geleerd moest worden. Echter, bleek Sjaak ook een erg slim hondje die graag zijn best voor je wil doen.

Er was wel 1 probleem die wij niet zelf op konden lossen. Sjaak had een forse vorm van verlatingsangst/scheidingsangst. Zo bleek een simpel toiletbezoek al teveel en kon Sjaak zich vocaal goed uiten wanneer je ook maar even uit het zicht verdween.

Na 2 gedragsdeskundigen te hebben benaderd en het hele internet te hebben afgespeurd zonder maar enig gewenst resultaat, kwamen we bij Marit terecht. De eerste ontmoeting  voelde gelijk goed! Marit is iemand die de tijd neemt voor je neemt, op logische wijze dingen uitlegt en ook eerlijk haar bevindingen benoemd. Hiernaast biedt Marit ook dagopvang voor honden, wat bij ons veel stress heeft weggenomen en enorm heeft geholpen. Een stabiele plek met stabiele honden, waar naast al het plezier dat er gemaakt wordt, ook daadwerkelijk aan de honden wordt gewerkt.

Nu 6 maanden later, gaat het hartstikke goed met Sjaak. We hebben een vrolijke, goed luisterend (wanneer het uitkomt) hondje terug gekregen die  inmiddels zonder problemen 4 á 5 uur alleen thuis kan verblijven. Sjaak gaat nog steeds wekelijks  met heel veel plezier naar de dagopvang!!!

Nogmaals vele malen dank Marit!!!


Terug naar ovezicht