Marit Hendriksen
info[a]dogdoc.nl

Brouwersvaart 18
2013 RA Haarlem
06-48765241 
Ook leuk om eens over te lezen

De nieuwste sport voor hond en baas. Meedoen of zelf instructeur worden?

www.woofcamp.nl

Meer

Erkend leerbedrijf

Werkwijze

 

Gedragstherapeuten zijn allemaal anders, werken anders en kunnen op verschillende manieren dezelfde resultaten boeken. Hoe weet u nu of DogDoc de juiste is? Het advies wat DogDoc u daarin kan geven:

Ga op uw gevoel af!

Klikt het tussen u en DogDoc? Klikt het tussen DogDoc en uw hond? Is er duidelijkheid over de werkwijze van DogDoc voordat we beginnen?

Laat u overtuigen door de uitleg hieronder, door de verhalen van andere baasjes "zie portfolio" of neem contact op met DogDoc. 

Uiteraard zijn de verplichte diploma’s ook een goed uitgangspunt om voor DogDoc te kiezen. 

 

Gedragstherapie

Elke hond is uniek en heeft daarmee ook zijn eigen unieke fratsen. Hierdoor is er geen standaard manier om probleemgedrag van honden aan te pakken. 

Allereerst hebben we telefonisch contact, waarin ik alvast tips geef aan de hand van uw verhaal. Twee weken later bezoek ik u en uw hond thuis. In de tussentijd maakt u zelf de start waardoor u verandering kunt waarnemen. 

Na het huisbezoek wordt er samen besloten of er al dan niet een vervolgafspraak wordt gemaakt, al naar gelang het gedrag van uw hond en de benodigde inzet van DogDoc. Dit kan na een paar maanden zijn om de puntjes op de i te kunnen zetten, of bijvoorbeeld wekelijkse training of email contact.

Elk probleem kan worden verholpen dus waarom storen aan het gedrag van uw hond als u het ook kunt aanpakken?

Mocht u nog vragen hebben of gewoon vrijblijvend kennis willen maken, kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.

 

Van pup tot puber

Samen met DogDoc bespreekt u waar u behoefte aan heeft. Wekelijks prive les of eens in de paar weken met tussendoor huiswerkbespreking? Alles is mogelijk om u en uw hond te begeleiden van pup tot puber. 

Mocht u nog vragen hebben of gewoon vrijblijvend kennis willen maken, kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.

 


Uitlaatservice


DogDoc vindt het van belang om de natuur te respecteren. Genieten van de natuur met een vervuilende diesel past daar niet bij. DogDoc rijdt dus GROEN!

Natuurlijk worden de honden veilig vervoerd in aparte benches met licht en dakventilatie. Honden die wat extra in de gaten gehouden moeten worden, krijgen een tracker om tijdens de wandeling en de temperatuur achterin de bus wordt te allen tijde goed in de gaten gehouden.

Bij de eerste kennismaking kijken we of het klikt. Daarna overleggen we samen wat het beste werkt voor alle partijen.

 

Hoe kiest u nou de juiste uitlaatservice voor uw hond?

Dit is een veel gestelde vraag. Ook hierbij is het belangrijk om goed naar uw gevoel te luisteren. Daarnaast zijn er een aantal punten waar u op kunt letten bij het kiezen van de juiste service:

Vervoer van de honden: DogDoc is van mening dat het vervoeren van uw hond veilig moet gebeuren. Daarom zitten honden meestal alleen in een bench. Zo kan er geen ruzie ontstaan bij bijvoorbeeld een ongeluk maar kunnen ze wel gezellig met elkaar roddelen over hun baas.

DogDoc heeft dakventilatie wat zowel in de zomer als in de winter zeer belangrijk is. Om contact met achter te houden is er een open verbinding met de voorcabine. Zo kunnen we niet alleen horen maar ook ruiken en voelen wat de honden voelen.

Ook hebben we de mogelijkheid om de temperatuur in de achtercabine in de gaten te houden door middel van een temperatuurmeter die in de voorcabine afgelezen kan worden.

Als klap op de vuurpijl heeft de groen rijdende auto ook gezellig licht achterin voor de honden. Ze zitten dus niet in het donker.

In de winter worden er extra allergievrije bedden in de auto gelegd en in extreme hitte worden niet alleen de wandelingen aangepast op de temperatuur, maar worden de honden ook lekker koel gehouden door een mobiele douche voorafgaand, tijdens en/of na de wandeling.

 

Waar u verder nog op kunt letten is het volgende:


Hoeveel honden zitten er in een groep? DogDoc hanteert de regel dat er 6/7 honden per geleider mee kunnen. Omdat we meestal met z'n tweeen lopen, hebben we maximaal 12/14 honden in de groep. Zo kunnen we garanderen dat elke hond de aandacht krijgt waar hij/zij behoefte aan heeft.

Wordt er daadwerkelijk zo lang gewandeld als wordt aangegeven? DogDoc loopt 1 tot 1,5 uur mits het weer het toelaat.

Hoe lang zitten de honden in de auto? DogDoc haalt en brengt honden alleen op de route/eigen postcode om de tijd in de auto zo kort mogelijk te houden. Een maximum van 1 uur is het streven.

Hoe weet u zeker of uw hond wel is meegeweest? DogDoc plaatst elke wandeling foto's op de besloten Facebook groep van DogDoc (alleen voor de baas) Zo kunnen jullie er als mens er toch een beetje bij zijn en genieten van de pret tijdens een DogDoc wandeling.

Hoe veilig is het dat de honden los mee lopen? DogDoc is een samenwerking met Tractive aangegaan en honden die het nodig zouden kunnen hebben kunnen dan ook nauwlettend in de gaten worden gehouden via de mobiele telefoon. Denk bijvoorbeeld aan honden met angst voor vuurwerk. Ook nieuwe honden krijgen de eerste wandelingen een Tracker om zodat we ook als de honden uit het zicht zijn, een goede kijk krijgen op wat hun wandelgedrag is.

 

 

DogDoc kan u ook ondersteunen bij: