Een hond die uitvalt naar andere honden is nergens meer welkom. Wel bij WOOFCAMP

Twee bruine ogen kijken me vragend aan. Voor hem is duidelijk dat het geen normale avondwandeling wordt. Shiraz, mijn hond, is net als zijn baas altijd in voor iets nieuws.

En met elkaar sporten is zeker bijzonder. Ooit liep ik hard met een tegenstribbelende Shiraz achter mij aan. Elk grassprietje, boompje of andere viervoeter bleek interessanter dan een rondje rennen met de baas. Dus aan mijn streefafstand van vijf kilometer kwam ik niet en samen sporten behoorde tot het verleden.

Klik hier voor een PDF van het volledige artikel


Verschenen in het Haarlems Dagblad, Elizabeth Stilma

Minder bijt-incidenten

Volgens Marit Hendriksen, oprichter van DogDoc en WOOFCAMP kunnen gevaarlijke situaties op straat worden verminderd door mensen bewust(er) te maken van hoe honden communiceren. Daarnaast is het voor honden belangrijk dat ze een goede leider als baas hebben. Wanneer je niet in balans bent, ben je geen goede leider voor je hond. "Fout" hondengedrag kan vaak worden terugevoerd op onduidelijk leiderschap bij de mens. Juiste mind-set en energetisch leiderschap zijn sleutelbegrippen in de manier van werken van DogDoc en WOOFCAMP.