Gedragstherapie voor honden

Wanneer heeft je hond eigenlijk last van een gedragsprobleem?
Het antwoord op deze vraag is simpel: wanneer jij het als een probleem ervaart. In 1 op 1 begeleiding inventariseren we het probleem, leg ik je uit wat je eraan kan doen en wat er van jou nodig is om de hond ander gedrag aan te leren. Juiste mind-set en energetisch leiderschap zijn sleutelbegrippen in mijn manier van werken.


WERKWIJZE

Elk traject begint met telefonisch contact. Jij belt mij met je hulpvraag en vaak kan ik je alvast een aantal tips geven waarmee je direct aan de slag kan. Voelen we beiden tijdens het gesprek een klik, dan maken we een afspraak voor een huisbezoek.

Twee weken later bezoek ik jou en je hond thuis. Na het huisbezoek besluiten we of een vervolgafspraak nodig en wenselijk is en welke kosten er op je afkomen.

Elke hond is uniek en heeft daarmee ook zijn eigen unieke fratsen. Hierdoor is er geen standaard manier van aanpak en geen standaard behandelingsduur. Alles is maatwerk en hangt af van het gedrag van de hond en je eigen inzet om er een succes van te maken.

Om er toch iets over te zeggen: Vaak begeleid ik mijn cliënten gedurende een wat langere periode variërend van twee tot vier maanden. Dit hangt af van het soort probleem, hoe complex het is, hoe oud de hond is enz. In het begin zal er meestal meer contact zijn. We laten genoeg tijd tussen de afspraken vallen zodat je met de tips en nieuwe vaardigheden aan de slag kan. Oefening baart kunst. Tussentijdse vragen kunnen ook per mail behandeld worden.


INTERESSE?

Bel of app me 06-48765241 voor een vrijblijvende eerste kennismaking.


TARIEVEN

Om ervoor te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan zal DogDoc je na de eerste (telefonische) kennismaking een inschatting geven van de benodigde aanpak en daaraan verbonden kosten. 

Telefonisch/mail consult (10 min)€ 25,-
1 op 1 consult (al dan niet aan huis)€85,- per uur

Alle prijzen zijn inclusief BTW en bij aan huis bezoeken wordt een kilometer vergoeding ter waarde van á € 0,21 per km in rekening gebracht. 


Lees hieronder een aantal referenties over mijn werk. Wil je meer weten of in contact komen met mijn klanten, bespreek dit dan tijdens ons telefoongesprek.

Referenties

Maaike & Alice

Gedragstherapie

Onze hond Alice viel uit naar bijna elke hond die we tegenkwamen. We hebben twee trainingssessies met Marit gehad (een middag thuis en een middag op pad met hond), waarbij we in een paar uur heel veel geleerd hebben: hoe we het gedrag van de hond moeten interpreteren en hoe we het uitvalgedrag kunnen voorkomen door onszelf als leider op te stellen.

Ben

Uitlaatservice

Onze hond Ben staat te springen als hij de auto van Dogdoc hoort aankomen. Hij vind het heerlijk om samen met de andere honden over het strand te rennen of door de bossen te struinen. Wij zijn super tevreden met Dogdoc en zullen nog lang gebruik blijven maken van deze geweldige uitlaatservice!

Sjaak

Gedragstherapie

Sjaak een Jack Russel met verlatingsangst die je geen seconde alleen kon laten of hij blafte de hele buurt bij elkaar. We waren des einde raad en kwamen na wat omzwervingen bij Marit terecht. Marit is een top gedragstherapeut die de tijd voor je neemt en dingen helder en duidelijk uitlegt. Een half jaar later kan Sjaak inmiddels probleemloos 4 tot 6 uur thuis blijven en hij is dol op de dagopvang die Marit ook aanbiedt. 

Ranga de puber

Gedragstherapie

Ranga is een Duitse Staande Draadhaar en was als puber ontzettend stout en deed vanalles wat niet mocht of niet goed was. Dankzij Marit van Dogdoc is het ons gelukt Ranga te veranderen in een gehoorzame hond die niet meer brutaal blaft als haar iets verboden wordt, netjes naast me loopt zonder te trekken, vriendelijk met andere honden speelt, en in huis haar plaats kent. En dat allemaal binnen een tijdsbestek van 4 weken trainen. Zeer deskundig.