Leren omgaan met angst voor honden

Deze coaching is voor jou als:

 • Je zelf bang bent voor honden.
 • Je jouw angst niet wilt overdragen op je kinderen.
 • Jouw zoon of dochter bang is voor honden en in een paniek reactie zich in gevaarlijke situaties brengt (bijvoorbeeld onoplettend de straat overrennen met alle gevolgen van dien; of juist gevaarlijke reacties van een hond uitlokt door het angstgedrag).
 • Je graag meer ontspanning zou willen ervaren in de omgang met honden of dat jouw kinderen gunt.
 • Je gewoon de straat op wilt durven zonder bang te zijn een hond tegen te komen.

Door middel van persoonlijke begeleiding kan DogDoc ervoor zorgen dat jullie beter leren omgaan met de angst en er zelfs overheen groeien.

Klinkt dat te mooi voor woorden? Lees de recensie van één van mijn jongste klanten (5 jaar) over haar ervaring:  


Honden zijn overal. Voor iemand met angst voor honden kan dat als een enorme beperking voelen. Daarnaast lokken angstige mensen onbewust juist gevaarlijke situaties uit omdat honden op die angst-energie reageren. Angst is een teken van zwakte in de hondenwereld en honden zullen deze energie oppakken en daar op hun hondseigen manier op reageren. Hondeneigenaren die bang zijn, zijn uit balans en daarmee geen goede leider voor hun hond. Ook dat zorgt ervoor dat de hond de leiding neemt, met soms desastreuse gevolgen.

Het is dus belangrijk om angst te herkennen, erkennen en om te zetten.

DogDoc is ervan overtuigd en weet uit jarenlange ervaring dat met de juiste uitleg, praktische oefeningen en voor de kinderen leuke spelletjes de angst verminderd en zelfs verholpen kan worden, waardoor het leven weer een stukje fijner wordt voor alle betrokkenen.

 

INHOUD van ANGST COACHING

Elke situatie is uniek. Er zijn vaak tal van factoren die ervoor zorgen dat de ene casus complexer is dan de ander. Wie in het gezin is er allemaal bang voor de hond? Zijn er onbewust mensen in het gezin “aangestoken” met de angst? Hoe duidelijk is de leiding? Welke plek neemt de hond in binnen het gezin? Hoe lang speelt het al? Enz.

Een Angst-traject bestaat uit de volgende onderdelen en kan waar nodig worden aangevuld met extra 1 op 1 werk, wanneer de situatie daar om vraagt:

 • Vooraf: intake-vragenlijst ingevuld opsturen
 • Eerste huisbezoek: inventaris van de situatie ter plekke en opstellen plan van aanpak. Dit eerste bezoek geeft inzicht of het een “eenvoudige” of “complexe” situatie betreft. Complex betekent dat meerder gezinsleden bang voor de hond zijn en het samen trainen lastig is i.v.m. agenda’s. Dan zijn meer aanvullende sessies nodig om de angst in het gezin te verhelpen.
 • Twee praktijksessies van maximaal 2,5 uur per keer (mits iedereen die daar bij moet zijn er ook bij kan zijn, anders zijn er meer nodig die los in rekening worden gebracht).
 • Huiswerkopdrachten
 • Tussentijdse begeleiding per mail/telefoon
 • Tot slot: een wandeling van 0,5 tot 1,5 uur met een klein roedel honden (deze honden zijn onderdeel van mijn uitlaatservice en ik ken ze goed)

Wat leer je?

 • Hondengedrag en hondencommunicatie beter begrijpen. Dat geeft rust, want je weet wat een hond “zegt.”
 • Je leert op adequate manier reageren op honden in je omgeving.
 • Je leert je eigen emoties en angsten te herkennen en herkaderen. Dat helpt je ontspannen waardoor je niet onnodige met een gespannen gevoel blijft rondlopen (waar de hond weer op reageert).
 • Je word je bewust van hoe jouw eigen energie en gedrag invloed heeft op het gedrag van de hond.


TARIEVEN en INVESTERING

Het traject spreid zich meestal uit over een tijdbestek van 2 tot 3 weken, afhankelijk van hoe makkelijk iedereen beschikbaar is en hoe snel de oefeningen tot gewenst resultaat leiden.

Kosten

€ 537,50*

*Op basis van 1 inventaris-sessie, 2 praktijksessie van max 2,5 uur per keer waar iedereen bij is die er bij moet zijn, 1 roedelwandeling en tussentijdse begeleiding per mail/telefoon

Aanvullende sessies worden in rekening gebracht op basis van een uurtarief van € 85,- per uur.

Alle prijzen zijn inclusief BTW en bij aan huis bezoeken wordt een kilometer vergoeding ter waarde van á € 0,21 per km in rekening gebracht.