Wie zit er achter DogDoc?

Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar Marit Hendriksen, de persoon achter DogDoc. Wanneer men tegen de grotere of kleinere gedragsproblemen aanloopt met de lieftallige viervoeter, dan wordt er via via al snel naar Marit, de “hondenfluisteraar” doorverwezen. Mensen zijn goed te spreken over haar down-to-earth, hartelijke en positieve aanpak van hondenprobleemgedrag en ze schroomt niet een eerlijke en nodige spiegel voor te houden aan de hondeneigenaren. Wat uiteindelijk in grote dank wordt afgenomen, want ze krijgen er een leukere, meer volgzame en gelukkige hond voor terug.

Marit is in haar element wanneer ze door middel van o.a. hondengedragstherapie haar steentje kan bijdragen aan het mooier maken van de wereld. Ze vindt het fijn om mensen (opnieuw) te verbinden met hun viervoeter, die vaak door verkeerde leiding een probleem is gaan ontwikkelen. Ze leert mensen hoe belangrijk hun eigen inbreng is in de wisselwerking tussen hond en mens en legt uit hoe je met je energie daar van alles aan kan doen.


Als 11 jarig meisje trainde Marit al met honden uit haar omgeving en dat leidde uiteindelijk tot het oprichten van DogDoc. Ze heeft zich verdiept in hondengedrag en volgde cursussen en opleidingen waaronder Dierencommunicatie, Healing touch, Kynologische opleiding bij Kynocademy,  EHBO voor dieren, en Vakbekwaamheid Honden- en Kattenbesluit wat noodzakelijk is om met dieren te mogen werken.


WOOFCAMP

Marit is tevens de bedenker en oprichter van WOOFCAMP. Deze formule van sporten met je hond kwam voort uit de behoefte van haar hondengedragstherapie-klanten om een follow-up te hebben voor hetgeen ze in een traject geleerd hadden en op een speelse manier te blijven werken aan de relatie met hun honden. Het lag voor de sprotleraar in haar voor de hand om daar een sportieve activiteit voor te verzinnen die zijn vorm heeft gevonden in WOOFCAMP: bootcampen met je hond.


Wat Marit ook zo leuk vindt aan WOOFCAMP is dat dit een plek is waar niet vingerwijzend naar elkaar gekeken wordt als de hond in de fout gaat. Maar dat de bredere context gezien wordt en dat mensen leren het gedrag van honden beter te begrijpen. Marit weet precies hoe het voelt als je door je omgeving in het hokje “oh daar heb je weer zo’n bulterriër eigenaar” wordt gestopt. Zij heeft twee “lastige gevallen” bulterriërs gesocialiseerd tot leuke, gezellige, Nederlandse honden.

Ze is de kortzichtigheid en veroordelende houding van haar medemens spuugzat en hoopt met haar werk als WOOFCAMP-instructeur en opleider mensen bewust te maken van álles wat er komt kijken bij het interpreteren van “probleemgedrag” en de oplossingen ervan.

WOOFCAMP is inmiddels uitgegroeid tot een opleidingsinstituut waar we mensen opleiden tot Sportinstructeurs voor honden. Jaarlijks wordt er een opleiding aangeboden. Meer weten? Lees hier alles over WOOFCAMP.