Het stille leven van dove Peer

Heropvoeden van een dove puberende Bull Terrier gaat niet zonder slag of stoot. Hier een stukje uit het dagboek van ‘het stille leven van dove Peer’. Omdat we niet zonder veiligheidsbroek de slaapkamer uit kunnen is het wakker worden ook een ritueel geworden. Na zijn eten trek ik me nog even terug met computer in de slaapkamer.

Zo kan ik dus even werken en leert Peer alleen te zijn. We zijn tot nu toe alleen een stukje trapleuning verloren. Voordat ik kon douchen, nog even zijn ‘schatten’ uit zijn mand gevist. Dit keer een fles wijn en een potje rode verf.

Peer mag mee de doucheruimte in omdat ik wil dat hij niet bang is voor de douche want het moment van douchen gaat zeker nog een keer komen.

Voordat ik ging douchen moest ik nog even naar de wc en omdat de douche al aanstond, mocht Peer nog even rondscharrelen in de kleine ruimte. Op een onbewaakt moment dook Peer met een grote duik de wc in om een hapje van zijn geliefde poepkostje te kunnen scoren.

Kokhalzend heb ik zijn bek schoongeveegd en mezelf beloofd dat hij nooit meer in de buurt van de wc mocht komen.

Helaas hebben we nog steeds geen internet. De mannen van het onderhoud en provider konden het niet vinden.

Na onderzoek bleek dat Peer de internetkabel heeft opgegeten!

Marit Hendriksen

Verschenen in Noordhollands Dagblad, redactie Janneke van Beusekom

Minder bijt-incidenten

Volgens Marit Hendriksen, oprichter van DogDoc en WOOFCAMP kunnen gevaarlijke situaties op straat worden verminderd door mensen bewust(er) te maken van hoe honden communiceren. Daarnaast is het voor honden belangrijk dat ze een goede leider als baas hebben. Wanneer je niet in balans bent, ben je geen goede leider voor je hond. "Fout" hondengedrag kan vaak worden terugevoerd op onduidelijk leiderschap bij de mens. Juiste mind-set en energetisch leiderschap zijn sleutelbegrippen in de manier van werken van DogDoc en WOOFCAMP.