Met Woofcamp kun je gezellig samen sporten met je hond

Woofcamp is een sportieve uitdaging voor de baas én de hond. Je werkt aan de conditie van jullie allebei. En het leuke is: je vormt samen een team waarbij je een nog betere band opbouwt en samenwerkt tijdens de workout.

Woofcamp Zoetermeer


Woofcamp Zoetermeer
Woofcamp Zoetermeer

Sterke pootjes

Ilse Korving van Woofcamp vertelt: “De lessen vinden plaats in het bos of op het strand. We gaan hardlopen en we doen verschillende oefeningen, zoals een squad tegen een boom. De hond plaatst zijn of haar poten op je knieën en jij doet de kniebuigingen. Hierdoor krijgen zowel de baas als het dier steeds sterkere beenspieren. Net als de rug- nek- en halsspieren én de gewrichten.”

Van de paden

Je kunt een groep rennende sporters en hun honden tegenkomen het Balijbos. “We springen bij mooi weer weleens samen in het water bij het hondenstrand”, legt Ilse uit. “Daarnaast blijven we niet op de paden maar rennen we door het bos. Ook gaan we richting het Buytenpark en soms naar het strand van Kijkduin.”

Uitgeput

Ilse is zelf het baasje van hond Bink die overigens niet tijdens haar les mee gaat. “De meeste hondentrainingen vinden plaats op één veld”, legt Ilse uit. “Ik wil er graag op uit gaan en meer samenspel met mijn huisdier. Ik hoorde over Woofcamp en wilde dit gaan opzetten in Zoetermeer. De reacties van mijn leden zijn heel positief. Tijdens de les zijn de honden aangelijnd en ik probeer andere honden te ontwijken. Maximaal zes duo’s geef ik sportles: eerst leg ik de oefening aan de baas uit. De hond wacht even en dan starten we de workout. Na een uur sporten zijn de honden meestal uitgeput. En de baasjes ook”

Hondenkoekjes

Alle honden kunnen mee doen maar ik check wel het gedrag en bepaal of de hond in de groep past. De honden vinden het in het begin wel spannend maar na drie lessen zijn ze gewend en komen ze vrolijk blaffend naar de les. Maar misschien komt dat wel door de koekjes die ik voor ze meeneem”, sluit Ilse lachend af.


Verschenen in In de Buurt Zoetermeer

Minder bijt-incidenten

Volgens Marit Hendriksen, oprichter van DogDoc en WOOFCAMP kunnen gevaarlijke situaties op straat worden verminderd door mensen bewust(er) te maken van hoe honden communiceren. Daarnaast is het voor honden belangrijk dat ze een goede leider als baas hebben. Wanneer je niet in balans bent, ben je geen goede leider voor je hond. "Fout" hondengedrag kan vaak worden terugevoerd op onduidelijk leiderschap bij de mens. Juiste mind-set en energetisch leiderschap zijn sleutelbegrippen in de manier van werken van DogDoc en WOOFCAMP.